עריכת פטנטים לקראת בקשות רישום בחו"ל

לא כולם מודעים לעובדה החשובה הזו, אבל לישראל יש רשימה די מכובדת של המצאות אשר נחשבות בתור פטנט שמשויך אל ממציאים חכמים שהם ישראלים כשרים למהדרין. זו אכן גאווה גדולה להיות חלק מאותה רשימה מכובדה, ואם רוצים גם להיות כלולים בה צריכים לדעת כיצד לנהל בצורה נכונה את הרעיון הנהדר שעליו חושבים מן השלב הבסיסי הזה שלו ואל עבר הגשה של בקשה לרישום פטנט עצמה.

לא כולם רושמים את הבקשה דווקא בארץ, וזאת בשל הרצון שלהם לייצר הגנה על המצאה בעלת פוטנציאל נהדר להצלחה גם בארצות שנמצאות אל מעבר לים. הגשת הבקשה בצורה מדויקת ובמקומות הנכונים יכולה לחסוך הרבה כסף ולהביא אל היתרונות שאותם מחפשים להשיג.

עריכת פטנטים

מכירים את אמנת פריז ואמנת PCT

הישראלים אוהבים למצוא כל מיני דרכים יעילות אשר מסייעות להם לבצע קיצור מהיר של תהליכים ארוכים, וכאשר רוצים להגיש בקשה לאישור של פטנט בארצות שמעבר לים זה מאוד כדאי להבין את העניין הזה של אמנת פריז בהקשר של המצאות והרישום שלהן שם.

אם רוצים לרשום פטנט מעבר לים, מה שצריכים לעשות הוא לברר אלו מן המדינות שם הן כאלה אשר חתומות על אמנת פריז. אמנה זו אומרת כי הגשה של פטנט בכל אחת מאלה מאפשרת למגיש הבקשה להיות מוגן בכל יתר המדינות שנמצאות באמנה הזו גם. אם לוקחים בחשבון כי מדובר בלמעלה מ-160מדינות בסך הכל, מקבלים זכות לרישום בכולן למשך של שנה דרך הגשה ראשונית אחת למדינה אחת.

עבור כל אלה אשר רוצים להאריך את התקופה, ניתן להאריך את אותה התקופה במדינות שחתומות גם באמנת PCT ל- 18 חודשים נוספים.

ההבדלים בעריכה של המסמך

הדבר שאותו צריכים להפנים הוא שעריכה של מסמך שכזה צריכה להיות לא פחות ממושלמת כשאר היא עוברת אל מדינה זרה.יש לוודא את היעד שאליו רוצים להעביר את הבקשה, ואת כל הפרטים שצריכים להימצא שם כולל הביצוע של תשלום האגרות הנדרשות במועד הנדרש. לאחר מכן יכולים ליהנות מהגנה בינלאומית על הפטנט וכל עוד הוא ממתין לאישור יכולים להתקדם עם חיפוש של מימון לשיווק מוצלח בהמשך.

Comments are closed.