ייעוץ עסקי וניהולי – מי צריך את זה וכיצד זה יכול לעזור לו
הרבה פעמים אנשים שנכנסים אל עולם העסקים, ובפרט אל עולם הניהול, חשים שהם לא צריכים לקבל עזרה, הם כבר ידעו מה לעשות. בין אם זה דרך דברים שהם למדו מספרים או מאמרים, בין אם דרך התבוננות באנשי מקצוע מנוסים, למשל ההורים שלהם, ובין אם זה דרך אינטואיציות על פיהן הם עובדים.
לעיתים זה עוזר להם באמת, אך לעיתים הם מגלים מהר מאוד שהם זקוקים לעזרה מקצועית בתחום, הם צריכים לפנות אל גורם חיצוני שיכול לספק להם ייעוץ מקצועי, כזה שיכול לספק להם כלים ברמה גבוהה בשביל לפעול נכון בהיבטים ונקודות שונות. לשם כך בדיוק קיים התחום של ייעוץ עסקי וניהולי.
הכלל של ייעוץ בתחום העסקי, בתחום הניהול הוא פשוט, עלינו להיות מוכנים לקבל עזרה, עלינו להיות מוכנים להקשיב ולא פחות חשוב, אנחנו צריכים להיות מוכנים להשתנות בשביל לייצר דרכים חדשות של עבודה, כך אנחנו נוכל לבצע את העבודה בצורה טובה יותר. לא נוכל להשתפר, להתקדם, אם לא נהיה מוכנים לקבל את ההמלצות השונות שהיועצים מספקים לנו, בהנחה כמובן ומדובר באנשי מקצוע מנוסים ומקצועיים. לכן, הבסיס צריך להיות שאם אנחנו פונים אל גורם מקצועי שיספק לנו כלים לייעוץ, אנחנו צריכים להיות מוכנים לפעול על פי מה שהוא מציע. אחרת אנחנו מבזבזים את הזמן שלנו ושלו.
לפני שנסביר כיצד פועל העולם של ייעוץ עסקי וניהולי, צריך להדגיש, נכון שעל פי ההיגיון, אנשי עסקים צעירים, מנהלים צעירים, זקוקים יותר לייעוץ מאשר אנשי עסקים מנוסים, אך זה לא אומר שרק הם זקוקים לכך. לפעמים גם אנשי מקצוע מנוסים, יכולים לקבל ייעוץ ועזרה שיעזור להם. בוודאי אם הם נתקלים בסיטואציה שהם מעולם לא חוו, בוודאי אם מדובר בתחומים שהם לא בקיאים בהם. הגדולה של אנשי עסקים, אנשי מקצוע, זה להיות מוכנים לקבל ייעוץ מגורם חיצוני.
כיצד מוענק ייעוץ כזה וכיצד הוא יכול לעזור לנו
כאשר אנחנו פונים אל יועץ עסקי או ניהולי, עלינו להציג בפניו את המצב במלואו. אנחנו צריכים להציג בפניו את כל הנתונים הקיימים בשטח על מנת שיוכל לספק לנו תמונת מצב רחבה, על מנת שיוכל להציג לנו דרכים שונות לפתרון, עצות יעילות ומועילות. מן הסתם, הקשר בין היועץ ללקוח צריך להיות חסוי ואסור לו להשתמש במידע שהוא מקבל מאיתנו לצרכים אישיים או לכל דבר אחר.
ייעוץ עסקי או ייעוץ ניהולי, אמור לעבוד על פי פרמטרים שונים. למשל, על פי מה אנחנו רוצים להשיג, מה הם בדיוק הדברים שאנחנו רוצים להגיע אליהם ובאיזה מחיר. מן הסתם, היועץ יציג בפנינו תמונה רחבה, מה היה עד כה, מה השגנו, מה דורש שינוי, מה הן האופציות שעומדות לרשותנו ועוד. סביר להניח, שהוא יספק לנו תמונת מצב רחבה ומלאה, בשביל שנוכל לראות את התמונה במלואה, כך יהיה לנו הרבה יותר קל להחליט מה בעצם אנחנו רוצים, מה אנחנו מחפשים.
כל החלטה, כל המלצה, צריכה להיות מגובה בנתונים וכמובן גם להיות מבוססת על פי נתונים. היועץ לא יכול להמליץ לנו לפעול על פי תקציב שאין לנו או כוח אדם שלא קיים אצלנו בעסק. לכן הוא צריך להכיר מה בדיוק יש לנו, והוא צריך לבסס את ההחלטות שלנו על פי מידע ונתונים אמיתיים.
אנחנו נוכל להיעזר בהמלצות שלו, בשביל לייצר דרך פעולה טובה ויעילה יותר, כזו שתעזור לנו לשפר את דרכי העבודה שלנו.