בשנים האחרונות אנחנו שומעים יותר ויותר את הביטוי התייעלות אנרגטית, אין בהקשר של מבנים פרטיים ואין בהקשר של מבנים מסחריים, בעיקר מפעלים ובתי ייצור אחרים. מי שלא מכיר את התחום, עלול לחשוב שמדובר במונח מתוך התחום הרוחני, אך לא כך הדבר, מדובר על מונח מאוד משמעותי שמתייחס לחשמל, איכות סביבה ואפילו לחשבון ההוצאות שלנו.
התייעלות אנרגטית מתייחסת בראש ובראשונה לאופן בו אנחנו משתמשים במוצרי חשמל ומוצרים אחרים שצורכים אנרגיה בתוך או מחוץ למבנה. בעבר לא היתה התייחסות והתוצאה היתה, היינו מזהמים את הסביבה, משתמשים בציוד שאיננו מספק עבורנו את התפוקה שהיינו נדרשים לה, והיינו גורמים נזק משמעותי לתהליך הייצור.
היום ישנם גורמים רבים שמייעצים ומספקים לנו מידע וכלים כיצד להתייעל נכון מבחינה אנרגטית. למשל, אנחנו יכולים לסלק מהמבנה מוצרי חשמל ישנים, מוצרי חשמל שאינם יעילים ובמקומם להשתמש במוצרי חשמל הרבה יותר חכמים, מוצרי חשמל יעילים שצורכים הרבה פחות אנרגיה. באופן כזה גם נעבוד נכון, אך חשוב לא פחות, נחסוך לא מעט כסף.
דוגמא נוספת לחסכון היא התקנת מערכות שליטה חכמות, כאלה שמאפשרות לנו גם לשלוט על המתקנים מרחוק. באופן כזה, אנחנו נוכל לתזמן נעילה של ציוד מסוים גם אם אנחנו לא נמצאים בשטח, כמו כן נוכל לעקוב אחרי כל תפוקה של מכשיר מרחוק.
עוד נקודה שאנחנו יכולות לעשות זה שימוש במערכות חימום אטרקטיביות יותר ממערכות ישנות, במקום חימום בגז או סולר, אנחנו יכולים לחמם במים או באמצעות אלמנטים אחרים, חסכוניים יותר.
כמובן שאנחנו יכולים גם להשתמש באנרגיה טבעית, כשהכוונה כאן היא בראש ובראשונה לשימוש באנרגיית השמש, וכן אנחנו יכולים לווסת עומסים של צריכה בצורה חכמה.
חשוב להדגיש, כל התייעלות אנרגטית דורשת שינוי מסוים, בין אם שינוי קטן או גדול במבנה ובאופי השימוש בו. זה לא אמור להקשות עלינו, להיפך, אחרי שאנחנו נבצע את השינוי יהיה לנו הרבה יותר קל להשתמש בכלים שעומדים לרשותנו, נוכל לחסוך זמן וכסף ואין ספק שהתפוקה שלנו תעלה בעשרות מונים בזכות אותו חסכון אנרגטי.