כמות המוצרים והפריטים שקיימים בעולם הינה עצומה. פריטים אלו מועברים בין עסקים חובקי מדינות, מועברים במחסנים, מוצגים למכירה על מדפים, ובמקרים רבים, נמכרים לציבור רחב. יש צורך למיינם, לזהותם ולרשום את מחירם בצורה מסודרת. הדרך הטובה והיעילה ביותר היא על ידי סימונם באמצעות ברקודים שהינם, למעשה, קודים מסחריים בצורות קווים ישרים ומקבילים שמסמנים אותיות וספרות מקודדות. סורקים מסוגים שונים מסוגלים לזהותם ולתרגמם לשפת המחשב.
רשת בינלאומית אחידה
מערכות ומכשירים ממוחשבים כמו: קופות רושמות, סמרטפונים וטאבלטים מתרגמים את הקודים ומדפיסים אותם על מסמכים כמו: חשבוניות, רשימות מלאי בבתי חולים, בספריות ובמחסנים ובעוד מקומות. שפת הברקודים הינה בינלאומית וכך, מצליחים לאגד את כולם תחת רשת אחת בינלאומית. בצורה כזאת יכול, למשל, לעבור מוצר שיוצר בארצות הברית ממנה אל ישראל, לשהות במחסני היבואן, להישלח למחסני הסופרמרקט, ובסופו של דבר, להימכר לאדם פרטי שנוטל אותו מעל המדף ועובר עימו בקופה.
מידע רב
תהליך הייצור השינוע והמכירה מורכב מאוד וסימון באמצעות ברקוד מאפשר להימנע מטעויות לאורך כל הדרך. קיימים ברקודים חד מימדיים בעלי 8 עד 20 ספרות ואותיות ואחרים, שהינם דו מימדיים שמכילים עשרות ומאות קווים. הבדל ביניהם הוא, כמובן, בכמות המידע הנאגרת בהם. ברקודים אלו מכילים מידע חיוני שהחשוב בו הוא שם המוצר ומחירו והם הנפוצים ביותר. אחרים נקראים QR שנראים כמו ריבוע ומכילים מידע עשיר יותר. יש להם תכונות המשפרות את ביצועיהם. הם פופולאריים בחברות הייטק, בתיירות, אצל יצרנים בתחום הרפואה ועוד.
טכנולוגיות שונות
קיימים סורקי ברקוד שפועלים בטכנולוגיות שונות. יש הפועלים על לייזר, על קרניים שפולטות אור אדום המפענחות את התמונה המוחזרת בעזרת חיישנים ועל טכנולוגיית צילום שמפענחת תוכן תמונה. קיימים סורקים נייחים או ניידים בצורת אקדחים. בחירתם נעשית על פי שיקולים של טווח קריאה, עמידות בפני נפילות, רמת אבטחתם ועוד. השורה התחתונה לגביהם היא כי כולם מסייעים למשתמשים בהם. בסופרמרקטים, לדוגמא, בהם יש תעבורת מוצרים רבה מאוד לאורך שעות מכירות ארוכות ימנע השימוש בברקודים טעויות הקלדה ויתרום להקטנה משמעותית של משך השהייה ליד הקופות.